Waarom hebben we blockchain nodig? Ticketmaster restitutiebeleid Scandal Review
Vandaag zullen we het hebben over de nadelen van gecentraliseerde door mensen beheerde services in de context van recente schandalige wijzigingen in het terugbetalingsbeleid van Ticketmaster.
Wat is er gebeurd?
Omdat openbare evenementen gevaarlijk kunnen zijn vanwege het risico om COVID-19 te krijgen, waren bijna alle liveconcerten over de hele wereld verboden. Veel muzikanten, locaties, wegpersoneelsleden, live geluidstechnici, promotors, boekingskantoren kunnen nu niet werken. Het lijkt erop dat de enige oplossing was om online concerten te houden, maar deze maatregel zal de industrie duidelijk niet redden.
"Eén wereld: samen thuis" online festival
In deze situatie heeft een ticketverkoopmonopolist Ticketmaster zijn restitutiebeleid gewijzigd. Jarenlang stond in de polis dat de restituties dat wel zijn "beschikbaar als uw evenement wordt uitgesteld, verplaatst of geannuleerd," in april is de formulering echter gewijzigd. Volgens nieuwe regels, terugbetalingen "zijn beschikbaar als uw evenement wordt geannuleerd." Ticketmaster heeft tickets verkocht voor meer dan 30.000 concerten die zijn geannuleerd, uitgesteld of verplaatst. Slechts 10% van deze evenementen was "geannuleerd" wat betekent dat het bedrijf dankzij nieuwe regels niet verplicht was geld voor de rest 90% terug te betalen.
Probeer nu Handel met maximaal 125x hefboomwerking op Binance Probeer nu
Onnodig te zeggen dat zo’n flagrante zet tot een terugslag heeft geleid. In de omstandigheden van financiële instabiliteit gaven veel mensen er de voorkeur aan om hun geld terug te betalen en het bedrijf garandeerde een dergelijke optie toen de mensen deze kaartjes kochten, maar opeens werden mensen van deze mogelijkheid ontdaan. Op 15 april verklaarde het bedrijf dat mensen kunnen proberen om restituties te eisen van organisatoren van evenementen, eraan toevoegend dat ze niet kunnen garanderen dat de organisatoren restituties zullen doen. Omdat de mensen hun ongenoegen bleven uiten, heeft het bedrijf aangekondigd dat het een nieuw terugbetalingsbeleid zal toepassen, zodat klanten hun geld kunnen terugbetalen in de loop van 30 dagen nadat het uitgestelde concert een nieuwe datum heeft gekregen. Deze beslissing werd positief gehonoreerd, maar het kostte enkele dagen en veel kritiek om de wijziging door te voeren.
Waarom hebben we blockchain-oplossingen nodig??
Deze situatie toont de gebreken aan van gecentraliseerde bedrijven die door mensen worden geleid. Het bedrijf is enorm groot en heeft veel geld nodig om zijn werknemers te betalen, huur te betalen en zich te ontwikkelen. De eigenaren willen ook profiteren. Ze kunnen de regels van het spel op elk moment wijzigen en we weten nooit wanneer ze dat zullen doen en zullen proberen een betere optie te vinden. Als je een kaartje koopt, betaal je voor de gelegenheid om het evenement te bezoeken, niet om een kaartverkoper te steunen. Maar deze situatie zet vraagtekens bij deze stand van zaken.
Het vervangen van een groot bedrijf door een op blockchain gebaseerd platform dat transacties beveiligt met slimme contracten lijkt een geweldig alternatief. De code is pandemie- en crisisbestendig. Het zal de gebruiksvoorwaarden niet kunnen wijzigen vanwege de plotselinge behoefte aan geld. De volledig geautomatiseerde platforms zijn niet onderhevig aan angst en hebzucht.
Er zijn nog meer problemen waar we mee moeten omgaan als we het hebben over de "modern" gecentraliseerde ticketverkoopsector omdat de tickets worden vervalst en gescalpeerd. Een ander probleem is dat tickets uitverkocht raken om voor geweldige prijzen te worden doorverkocht. Omdat blockchains goed zijn in het opslaan, beschermen en delen van informatie, kunnen de gedecentraliseerde platformen voor kaartverkoop de toekomst worden van kaartverkoop / distributie..
Bestaande Blockchain-ticketverkopers
Tot op heden zijn er verschillende op blockchain gebaseerde platforms in de ticketverkoopsector.
Een van hen is het Britse bedrijf Burger Ticket. Dit platform werd gelanceerd in 2013 en organiseert momenteel zowel online als offline evenementen. Tot 2023 had het bedrijf niets met blockchain te maken, maar dat jaar implementeerde het een BitTicket-service. BitTicket is een blockchain-oplossing waarvoor gebruikers niets over blockchain hoeven te weten of cryptocurrencies moeten gebruiken. Het enige doel van BitTicket is het verbeteren van de service. Blockchain helpt tickets te beschermen tegen bots, elke vorm van fraude, enz. BitTicket garandeert dat alle gekochte tickets echt en veilig zijn. Elke gebruiker krijgt een online ticketportemonnee voor extra comfort en veiligheid. Organisatoren kunnen alle tickets zelf volgen en in contact komen met het publiek. Ze kunnen er ook zeker van zijn dat slimme contracten het kopen van kaartjes niet toestaan in strijd met de voorwaarden die door de organisatoren worden toegepast. Klinkt goed!
Een ander bedrijf is GUTS-tickets uit Amsterdam. Het belooft hetzelfde kwaad van de kaartverkoopindustrie te bestrijden als Citizen Ticket (secundaire verkoop, bots, vervalsing, enzovoort). Blockchain lijkt een goede oplossing te zijn voor deze aanhoudende problemen in de branche. Het platform biedt realtime gegevens over het eigendom en de status van elk ticket. Alle tickets zijn verbonden met de apparaten van de eigenaren en geregistreerd op de blockchain. Deze maatregel helpt fraude te voorkomen. Het is ook mogelijk om het ticket op een legitieme manier door te verkopen met GUTS. Het platform organiseert zakelijke evenementen, clubavonden, liveshows, theatershows, enzovoort. Organisatoren kunnen de verzamelde gebruikersgegevens ook gebruiken om de doelgerichtheid van de evenementen te verbeteren.
En tot slot is het laatste voorbeeld van een actief blockchain-gebaseerd platform voor kaartverkoop dat we in dit artikel gaan benadrukken EventChain. Dit Canadese bedrijf biedt een set tools voor de organisatoren van evenementen. Deze set bevat marketingfuncties, ticketdistributie en registratie. Momenteel werkt EventChain ook met streamingplatforms. EventChain biedt de mogelijkheid om tickets te verkopen via PayPal, met een creditcard en met meer dan 50 cryptocurrencies. Functies zoals gelieerde links en promotiecodes worden ook ondersteund. EventChain biedt functies als mobiele incheckinstrumenten (zoals check-ins met QR-code of gastenlijsten). Organisatoren kunnen gegevens rechtstreeks van de bezoekers verzamelen via de aangepaste vragenlijsten. Elk evenement kan een onbeperkt aantal soorten tickets hebben.
Gevolgtrekking
Al deze bedrijven hebben tot nu toe al een aantal grootschalige en kleine evenementen georganiseerd en beschikken over jarenlange ervaring. We moeten opmerken dat de lijst met vergelijkbare op blockchain gebaseerde services veel hoger is. Een ander opmerkelijk ding is dat geen van deze platforms gedecentraliseerd en geautomatiseerd is. Momenteel gebruiken de op blockchain gebaseerde platforms DLT-technologieën alleen om hun klanten te beschermen tegen fraudeurs. De radicale veranderingen en automatisering moeten nog verschijnen. Desalniettemin zijn we van mening dat een nieuwe generatie kaartverkopers haar plaats in de branche zal innemen en diversiteit, gemak en transparantie zal brengen, zodat de monopolisten niet langer in staat zullen zijn om zoveel mensen te schaden te midden van de financiële en sociale turbulentie..